Forensiker inom bildanalys sökes till Nationellt forensiskt centrum

Organisation
Polismyndigheten
Län
Östergötland
Utlysningsdatum
2017-11-24 17:30
Sista ansökningsdatum
2018-01-12 23:30
Referensnummer
C16524/2017

Beskrivning av arbetsplatsen

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 480 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.

Informationssektionen, som den aktuella anställningen är placerad i, är bland annat ledande inom forensisk bildanalys och arbetar huvudsakligen med att utföra komplexa forensiska undersökningar, bedriva metodutveckling samt kunskapsspridning inom rättsväsendet. Vårt uppdrag är att ligga i utvecklingens absoluta framkant och driva den framåt.

Arbetsuppgifter

Forensiska bildanalysgruppen består idag av 13 medarbetare som främst arbetar med att utföra forensiska undersökningar med koppling till bild och video. Exempel på undersökningar kan vara att återskapa och få material spelbart, identifiera gärningsmän och föremål, avgöra äkthet samt analysera inspelningar och utrustning. Gruppen behöver nu förstärkas med en medarbetare som ska arbeta med automatisk analys. Därför söker vi nu dig som har ett intresse och vilja att kombinera analysarbete med metodutveckling för att lösa brott.

I dina arbetsuppgifter ingår det att:
• arbeta med automatisk analys av stora mängder bild- och videodata från övervakningsmaterial
• utföra forensiska undersökningar med koppling till bild och video
• arbeta med forskning och utveckling inom bildbehandling
• samverka internt och extern inom ämnesområdet för att främja kontinuerlig metodutveckling, informationsutbyte och kunskapsinhämtning
• bidra till utveckling av laboratorieutrustningen och rutinbeskrivningar
• utbilda/kompetensutveckla övriga intressenter inom rättsväsendet i ämnet forensisk bildundersökning

I rollen som forensiker ingår det att du vid behov och på begäran av vår uppdragsgivare, kan komma att svara som sakkunnig i domstol.

 

Kvalifikationer

 Vi söker dig som har:
• minst civilingenjör/magisterexamen inom bildbehandlingsområdet såsom exempelvis teknisk fysik, medieteknik m.m.
• erfarenhet av arbete med stora datamängder
• kunskaper inom programmering C++, C#, Matlab eller Python
• kunskap om statistiska metoder
• mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

Meriterande

Det är meriterande om du är/har:
• disputerad eller forskat inom relevant område
• erfarenhet av metodutveckling inom närliggande områden
• erfarenhet inom programmering C++, C#, Matlab eller Python
• erfarenhet inom om statistiska metoder relevant för ämnesområdet

Personliga egenskaper

Arbetet ställer krav på att du kan planera och organisera ditt arbete. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, att du har en positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat.

Därför söker vi dig som är/kan:
• arbeta lösningsfokuserad och har intresse för utvecklingsarbete
• noggrann, analytisk och kvalitetsmedveten
• ansvarskännande, samarbetsvillig, kommunikativ och öppen för återkoppling, nya perspektiv, och kontinuerlig utveckling
• arbeta såväl enskilt som i grupp

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Gruppchef: Klas Brorsson Läthén,010-5628420

Facklig företrädare

NFC Polisförbundet Per Thollin, 010-56 385 86; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare 6 mån provanställning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flex
Tillträde: enligt överenskommelse
Anställning som handläggare med funktionen forensiker

Vid NFC genomgår du en intern utbildning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt utöva forensikeryrket. Under utbildningsperioden har du titeln forensikeraspirant

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet


Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg