Forensiker sökes till Biologisektionen till NFC i Linköping (C15207/2017)

Organisation
Polismyndigheten
Län
Östergötland
Utlysningsdatum
2017-09-10 21:30
Sista ansökningsdatum
2017-09-25 23:30
Referensnummer
C15207/2017

Beskrivning av arbetsplatsen

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 480 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och IT-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.

NFC expanderar och nu söker vi medarbetare som vill arbeta i en organisation som växer och utvecklas.

Arbetsuppgifter

Biologisektionen vid NFC i Linköping handlägger ärenden med avseende på DNA-undersökning. Sektionen består idag av ca 100 medarbetare och vi ser nu att vi behöver utöka Grovabrottsgruppen med produktionsinriktade och positiv medarbetare, som trivs med att arbeta i en miljö med högt arbetstempo. I rollen som forensiker förväntas du samverka med ärendets intressenter inom och/eller utanför myndigheten. Vid NFC genomgår du en intern upplärning/utbildning med efterföljande examination. Under denna period av ca två år har du titeln forensikeraspirant. Vidare kräver arbetet ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar:
• ärendehandläggning med uppdragsgivarkontakter inom rättsväsendet
• söka och säkra biologiska spår
• mikroskopering
• utvärdera erhållna analysresultat för att påvisa samband
• hantera resultatvärderingsfrågor
• redovisning av erhållna resultat
• vid behov uppträda som sakkunnig i domstol

Kvalifikationer

Krav
Vi söker dig som:
• har master/civilingenjör examen inom biologi eller har efterfrågad kompetens inom dna-området som myndigheten bedömer som relevant
• har goda kunskaper inom molekylärbiologi, genetik och DNA-teknik
• har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
• har goda kunskaper engelska, både i tal och skrift
• god datavana


Meriterande
Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av laborativt arbete som exempelvis inom molekylärbiologi, genetik och DNA-teknik, som myndigheten bedömer är relevant
• har god erfarenhet av analys- och dokumentationsarbete från laborativ miljö inom exempelvis molekylärbiologi, genetik och DNA-teknik, som myndigheten bedömer är relevant.
• har erfarenhet av handläggning/utredningsarbete
• vana av kvalitetsarbete som exempelvis enligt ISO 17025 eller motsvarande, som myndigheten bedömer är relevant


Personliga egenskaper
För att bli framgångsrik i rollen söker vi dig som är självgående, har hög arbetskapacitet och är produktionsinriktad. Vi förväntar oss att du kan anpassa dig när situationen kräver det, vilket innebär att du med enkelhet kan tempoväxla vid höga arbetstoppar, med en bibehållen förmåga att prioritera rätt och leverera med god kvalitet. Vidare måste du trivas med att arbeta i en utvecklings- och resultatinriktat miljö, samt är öppen för återkoppling och nya perspektiv

Vi söker där dig som:
• kan arbeta självständigt såväl i ett team
• har god samarbetsförmåga
• är ansvarsfull och pålitlig
• är analytisk och noggrann
• har en god prioriteringsförmåga
• har en god anpassningsförmåga

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Susanne Hilke
Gruppchef
010-5628132

Facklig företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställs som handläggare med funktionen som forensiker, där det ingår att fullfölja en aspirantutbildning på ca 2 år.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Inför anställningen kommer anlagstest angående färgseende att tillämpas på slutkandidater.

Enligt gällande lagstiftning kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet


Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg