Forensiker inom Spår och Dokumentation sökes till NFC Göteborg C14502/2017

Organisation
Nationellt forensiskt centrum
Län
Stockholms län
Utlysningsdatum
2017-07-17 08:00
Sista ansökningsdatum
2017-08-11 11:30
Referensnummer
C14502/2017

Beskrivning av arbetsplatsen

Gruppen för Spår och Dokumentation genomför forensiska undersökningar, kriminalteknisk fotografering samt undersökning av bl.a. skor, skjutvapen och annat vapenrelaterat material. Gruppen består idag av 11 medarbetare och hör till sektionen NFC Väst.

Den aktuella tjänsten är förlagd till spårlaboratoriet som idag har 3 medarbetare. På spår-laboratoriet utförs bl.a. undersökningar av spår och gods i form av textila material, verktyg och andra spår och föremål som är av intresse i brottsutredningen.

Vid NFC genomgår du en intern utbildning/upplärning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt att utöva forensikeryrket. Under utbildningsperioden som pågår i cirka två år har du titeln forensikeraspirant.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en produktionsorienterad och kvalitetsmedveten forensiker inom spår och dokumentation, till vår grupp i Göteborg. Arbetet går ut på att undersöka spår och gods inkommet via Polisens ingripandeverksamhet eller från forensiska fältundersökningar. Detta innebär att du främst kommer arbeta med att undersöka, dokumentera, analysera och redovisa dina undersökningar till Polisens utredningsverksamhet. Typiska undersökningar handlar oftast om att söka och säkra kroppsvätskor, glas, fibrer eller annat biologiskt material. Därav är det av stor vikt att genomförda undersökningar dokumenteras enligt gällande rutiner. Vidare och beroende på vilka undersökningar som begärts av uppdragsgivaren, så förväntas du samverka med ärendets intressenter inom och/eller utanför myndigheten. Du kommer vid behov även svara som sakkunnig i domstol. NFC svarar för utbildning inom kriminalteknik, varför du med tiden kan komma att få utbilda personal inom det övriga rättsväsendet.

Kvalifikationer

Krav
Vi söker dig som har:
• en eftergymnasial utbildning inom naturvetenskap, kriminalteknik eller motsvarande efterfrågad erfarenhet/kompetens som myndighetens bedömer är relevant
• goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift
• goda kunskaper i engelska språket, både i tal och skrift
• god datorvana

Sökande förväntas ha ett fullgott färg-, siffer- och bokstavseende och ett urvaltest kan komma att tillämpas under rekryteringsprocessen.


Meriterande
Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av polisiär verksamhet
• erfarenhet av kriminaltekniska undersökningar
• kriminalteknisk förståelse och kompetens
• erfarenhet/kunskap om forensiskt arbete
• erfarenhet/kunskap om arbete med skydd mot DNA-kontamination av material
• erfarenhet av kvalitetsarbete enligt ISO 17020 och 17025
• erfarenhet/kunskap om Polisens organisation, datorsystem och utredningsverksamhet

Personliga egenskaper
Arbetet ställer krav på att du kan planera och organisera ditt arbete. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, samt har en positiv grundinställning och bidrar aktivt till ett bra arbetsklimat.

Därför söker vi dig som:
• har god kommunikationsförmåga och trivs i att verka i en lärande miljö
• kan arbeta såväl självständigt och som i grupp
• är ansvarsfull, analytisk, noggrann och pålitlig
• har god prioriteringsförmåga, är produktionsorienterad och kvalitetsmedveten

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Mikael Levin
Gruppchef
010-5653212

Facklig företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare med 6 mån provanställning
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flexarbetstid
Tillträde: Snarast och enligt överenskommelse
Anställning som handläggare med funktionen forensiker

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet


Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg