NFC:s laboratorium i Stockholm söder forensiker inom spår

Organisation
Polismyndigheten
Län
Stockholms län
Utlysningsdatum
2017-08-07 13:30
Sista ansökningsdatum
2017-08-28 23:59
Referensnummer
C14724/2017

NFC:s laboratorium i Stockholm söder forensiker inom spår

Beskrivning av arbetsplatsen

Nationellt forensiskt centrum (NFC) är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping men finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 480 personer.

NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter.
NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik samt ett kansli

NFC expanderar och nu söket sektionen i Stockholm medarbetare som vill arbeta i en organisation som växer och utvecklas.

NFC Stockholm arbetar i huvudsak med att analysera de spår som kriminalteknikern, lokala brottsplatsundersökare och andra poliser samlar in på brottsplatser inom region Stockholm. Det handlar exempelvis om att arbeta med spårsäkring via DNA, identifiering av vapen, framkallning av fingeravtryck, spårfotografering och spårundersökningar av kulor. Sektionen består av ca 45 medarbetare och är indelad i tre grupper.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen jämförande undersökning av verktygsspår, skoavtryck, klädundersökningar, säkring av DNA m. m. I arbetet förekommer exponering för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det krav på förmåga att hantera situationer professionellt med fokus på verksamhetens mål.

Du kommer att ha kontakter med uppdragsgivare inom rättsväsendet och vid behov svara som sakkunnig i domstol.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har:
• akademisk examen på magister-/masternivå med inriktning inom t.ex. naturvetenskap eller motsvarande efterfrågad kompetens förvärvad på annat sätt
• goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift, då det i arbetsuppgifterna ingår att dokumentera och redovisa utförda undersökningar.

NFC Stockholm är ett ackrediterat laboratorium enligt ISO 17025, varför erfarenhet av kvalitetsarbete värdesätts.

Erfarenhet av någon form av jämförande granskningsarbete är meriterande. Inför anställningen kommer anlagstest angående bl. a. mönsterigenkänning att tillämpas.

Vi vill att du som söker har eller är:
• god samarbetsförmåga men också förmåga att arbeta självständigt
• ansvarsfull, analytisk, noggrann och pålitlig
• prioriteringsförmåga
• anpassningsförmåga
• målinriktad, produktionsorienterad och kvalitetsmedveten
• öppen för återkoppling, nya perspektiv, ständig inlärning och självutveckling
• förmåga att urskilja detaljer samt ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Karin Hallendal Skogh
Gruppchef
070-588 43 10

Facklig företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10.

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet


Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg