Nyhetsarkiv

 • Resultatvärdering ger rättssäkra resultat

  2016-10-12: NFC bjöd in teveprogrammet Brottsplats Sverige på ett besök, efter ett inslag i programmet där vår metod för resultatvärdering ifrågasattes. På plats kunde vi visa vår verksamhet och förklara hur vår resultatvärdering går till.

 • Ny teknik revolutionerar brottsplatsundersökningar

  2016-10-11: Besöka brottsplatser virtuellt och rekonstruera händelseförlopp. Nu testas en ny 3D–teknik hos nationellt forensiskt centrum, NFC.

 • Åtgärder för att korta handläggningstider vid NFC

  2016-10-07: Nationellt forensiskt centrum (NFC) arbetar fortlöpande med att korta handläggningstiderna för alla typer av ärenden. Samtidigt ökar antalet ärenden som kommer in till NFC kontinuerligt och det finns ingen tendens till att ökningstakten skulle plana ut.

 • Risk för otillräcklig kunskap om digitala bevis i domstolar

  2016-10-06: I takt med samhällets digitalisering har förekomsten av så kallade elektroniska eller digitala bevis blivit ett stående inslag i bland annat landets domstolar. Samtidigt finns det många frågetecken kring hur sådana bevis ska hanteras och bedömas.

 • Prüm Dna-utbyte med Slovenien och Lettland

  2016-10-05: Sverige har börjat söka dna-profiler mot ytterligare två länder, Slovenien och Lettland. I och med det är vi uppkopplade mot totalt 12 länder.

 • Kameran som kan identifiera blodspår

  2016-10-04: Skulle det gå att använda en hyperspektralkamera för att identifiera blodspår direkt på brottsplatser? Går det i så fall att skilja blod från andra ämnen som kan ge liknande fläckar? Det försöker NFC ta reda på i experiment tillsammans med FOI.

 • Skurk, sjuk eller släkt – vem ska ha ditt DNA?

  2016-08-17: Ny rapport om existerande och nya metoder som kan användas för att klara upp brott.

Nästa sidaFöregående sida 1 2 3 4 5 6