Begär dna-analys av jämförelseprov

Beställningsblanketten används av brottsutredande verksamheter utanför polisväsendet och som inte har tillgång till polisens intranät.

Om du inte använder ”Provtagningssats för salivprov (dna)” måste du först kontakta NFC för att få ett unikt provnummer (så kallat prov-ID) på telefon 010-56 28100, telefontid 09:30-11:30 vardagar.  

Så här gör du för att fylla i beställningsblanketten

Högerklicka på länken nedan och välj "spara länk som" för att spara ned blankettformuläret på din dator. Därefter kan du öppna och fylla i det i Acrobat Reader som vanligt.

Beställningsblankett för begäran om dna-analys av jämförelseprov

Alla uppgifter på blanketten måste vara ifyllda och provet måste vara märkt med samma personuppgifter och prov-ID som på blanketten. Om uppgifter saknas eller inte överensstämmer mellan prov och blankett kommer inte provet att analyseras. För de brottsutredande uppdragsgivare utanför polisväsendet som inte omfattas av NFC:s instruktion debiteras en analyskostnad om 950 SEK per jämförelseprov, exkl. moms.

Dna-undersökningar på uppdrag från privatpersoner

Vi är mycket restriktiva med att utföra dna-undersökningar åt privatpersoner. Alla typer av dna-baserade släktskapsutredningar hänvisas till Rättsmedicinalverket.