FPGA-acceleration för hashcat

Är du intresserad av att utveckla stöd för lösenordsknäckningsverktyget hashcat? Då är det här ett examensarbete för dig!

Arbetsuppgifter

Lösenordsknäckningsverktyg som den öppna programvaran hashcat är framgångsrika delvis på grund av mycket effektiva implementationer av algoritmer för GPU. Många moderna nyckelderiveringsfunktioner är framtagna för att de ska vara svåra att implementera effektivt på GPU:er. Målet med examensarbetet är att utveckla stöd för att låta lösenordsgissaren hashcat använda  FPGA-implementationer av sådana nyckelderiveringsfunktioner för knäckning.

Arbetet utförs lämpligen i tre steg:

  1. Implementera utökningar av hashcat som möjliggör användning av FPGA-implementationer av algoritmer vid lösenordsknäckning. Helst ska utökningarna vara så pass generella att de går att använda för andra typer av acceleratorer.
  2. Implementera Argon2 på valfri FPGA.
  3. Implementera Hashcat-kärna/modul baserad på 1 och 2.

Utbildningsprofil

Det här examensarbetet är lämpligt för två civilingenjörsstudenter som läst kurser som TSIT02, TSIT03 samt TSTE12 vid Linköpings universitet eller har motsvarande kunskaper och intresse när det gäller datasäkerhet, kryptografi och programmering i hårdvarudesignspråk.

Är du intresserad kontakta då oss för att diskutera exjobbsmöjligheter inom området. 

Kontakt: Mikael Johansson