Sök på polisen.se

Helena Trolläng ny chef på NFC

Helena Trolläng

Helena Trolläng

Helena Trolläng är idag regional utredningsenhetschef i region Väst. Nu är det klart att hon blir avdelningschef för nationellt forensiskt centrum (NFC). Hon kommer att påbörja sin tjänst den 1 december 2018.

– Jag är oerhört glad och stolt för rikspolischefens förtroende att leda nationellt forensiskt centrum och ser fram emot att lära känna verksamheten och alla medarbetare. Min ambition är att NFC ska fortsätta utvecklingen mot att bli en central aktör för att stärka och utveckla polisens utredningsverksamhet.

– Sedan min tidigare yrkeserfarenhet som åklagare vet jag hur viktigt NFC:s arbete är för att få fällande domar. Jag ser även fram emot att bidra i den nationella strategiska ledningsgruppen, säger Helena Trolläng.

Helena Trolläng är jurist, polismästare och kommer närmast från en tjänst som chef för den regionala utredningsenheten i region Väst. Helena började på Polismyndigheten 2010 och har tidigare bl.a. arbetat inom såväl åklagarväsendet som Domstolsverket.

– Jag är glad över rekryteringen av Helena Trolläng som avdelningschef för nationellt forensiskt centrum. Helena har, med sin kunskap från Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten mycket goda förutsättningar för att leda den fortsatta utvecklingen av utredningsverksamheten inom NFC, säger rikspolischef Anders Thornberg.