JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Om webbplatsen

Tips och tricks och olika funktioner på NFC:s webbplats.

Anpassa textstorleken

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom att ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. Om det inte fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorlek i webbläsarens menyer:

  • I Chrome väljer du Visa och därefter Zooma in eller Zooma ut. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.
  • I Safari väljer du Innehåll och därefter Zooma bara text. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller - eller välja Innehåll och zomma in/ zomma ut.
  • I Internet Explorer väljer du Sida/Verktyg och därefter Zooma. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.
  • I Internet Explorer 6 väljer du Visa och därefter Textstorlek.
  • I Firefox väljer du Visa och därefter Textstorlek. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.
  • I Opera väljer du Visa och därefter Zoomfaktor. Du kan också använda tangenterna + och -.

Om du har en Macintosh ersätts Ctrl-tangenten av Commando-tangenten (kringlan).

Lyssna på NFC:s webbplats

NFC:s webbplats har stöd för funktionen "Talande webb" som läser upp webbplatsens texter och markerar den text som läses upp.

Du kan aktivera "Talande webb" genom att klicka på "Lyssna"-symbolen, som finns överst på varje sida.

När du aktiverar "Talande webb" öppnas ett verktygsfält som gör att du kan peka och få webbplatsens menyer och innehåll uppläst, du ser samtidigt vilken text som läses upp.

Med "Talande webb" går det också att spara webbplatsens texter som mp3 (ljudfiler).

Risker med att använda talande webb när du fyller i formulär

Det finns risker med att använda talande webb när du fyller i ett formulär på sidan:

  • Den information som du fyller i formuläret kan läsas av andra.
  • Din IP-adress och andra uppgifter kan läsas och kopplas ihop med information på denna sida av andra, både av företaget som tillhandahåller Talande webb och av deras sammarbetspartners
  • "Talande webb" tillhandahålls från en tjänst utomlands, vilket innebär att andra länder kan ha möjlighet att ta del av informationen, till exempel myndigheter i USA.

Tjänsten "Talande webb" på Funkas webbplats

Tjänster från tredje part

NFC:s webbplats använder tjänster från tredje part för vissa funktioner och för att få en bild av hur webbplatsen används. Med tredje part avser vi en webbplats eller tjänst som inte ägs av polisen.

Här beskrivs vilka tjänster som används och vilken information som skickas till den tredje parten. Tjänsterna använder också kakor/cookies. Informationen som skickas till tredje part krypteras för att ingen obehörig ska kunna ta del.

Talande webb

För uppläsning av webbplatsens texter använder vi tjänsten Talande webb via browsealoud.com. När du använder Talande webb skickas information till Talande webb om vilka sidor du besöker. Talande webb använder sig av flera domäner och källor, bland annat googletagmanager.com och fonts.googleapis.com.

Google Analytics

För att få en bild av hur webbplatsen används nyttjar vi tjänsten Google Analytics via google-analytics.com och doubleclick.net. När du besöker webbplatsen skickas information till Google om vilka sidor du besöker. Vi anonymiserar information om IP-nummer innan den skickas till Google.

Youtube

För att spela upp filmer på webbplatsen använder vi Youtube via youtube.com, youtube-nocookie.com, img.youtube.com, googlevideo.com, fonts.gstatic.com och ggpht.com och ytimg.com. När du besöker en sida med film skickas information till Youtube om vilken sida du besöker.

Till toppen